Mestarit Helsingin Sanomien korjausrakentamisen liitteessä: “Henkilöstövuokraus tuo mestareita rakennustyömaalle”

Henkilöstövuokraus tuo mestareita rakennustyömaalle. Rakennusalan henkilöstövuokraus- ja suorarekrytointipalvelu.
"Henkilöstövuokrauksesta on tullut työvoimapulan kanssa painivan rakennusalan avainkumppani. Mestarit on tarttunut haasteeseen keskittymällä sekä työntekijöiden että asiakkaiden kehitykseen."

Teksti: Joonas Ranta

Mestarit Henkilöstöpalvelun filosofia tulee nopeasti esiin juuri ennen haastattelun alkua. Yhdessä Joni Flodin
kanssa rakennusalan työvoimaa tarjoavan yrityksen perustanut Timo Kallio vastaa puhelimeen ja opastaa toisessa päässä olevaa asiakasta ripeästi.

–  Tuo oli oikeastaan hyvä esimerkki meidän tavasta toimia, Flod naurahtaa tilanteen selvittyä. Ketään ei jätetä roikkumaan. Emme ole onnistuneet työssämme, jos asiakkaat, työntekijät tai muut kumppanit joutuvat odottamaan.

Rakennusalan nopeasti kehittyvät tilanteet ovat tulleet vuosien varrella kaksikolle tutuiksi. Asiakkaiden kasvavan työvoimatarpeen sekä ajoittaisen hektisyyden keskellä Mestarit on palkannut yli sata ihmistä viimeisen vuoden aikana. Kasvusta puhuttaessa Flodin ja Kallion painotus siirtyy kuitenkin numeroista kumppanuuksiin ja ihmisiin. Vahva panostus näkyy työvoiman tarjoamisen lisäksi osaajien ammatilliseen kunnianhimoon vastaamisessa. Asiakasyritystensä kanssa toimiessa Flod ja Kallio uskovat avoimeen keskusteluun ja asioiden rehelliseen käsittelyyn.

– Yhteistyön laadun punnitseminen tapahtuu minun mielestäni ensimmäisessä reklamaatiossa – jos sellaista siis tulee, Flod toteaa.

Kasvu lähtee työntekijöistä

Yrityksen tekemisen ytimessä on ihmisten osaamisen kehittyminen.

–  Hyvän työntekijän löytäminen ja palkkaaminen on vain yksi osa prosessia. Henkilöstövuokrauksen pitäisi aina tarjota kasvumahdollisuuksia myös ammattilaisille. Vastuuta antamalla suhteellisen kokematon osaaja voi kahden vuoden kuluessa olla jo todellinen moniosaaja, Kallio toteaa.

–  Työntekijän ei pitäisi joutua tekemään samaa toistoa liian kauaa, vaan päästä tekemään monipuolisesti töitä. Meillä vaikkapa asentaja pääsee varmasti näyttämään taitonsa, jos tahtoa löytyy. Tämä on ehdottomasti myös asiakkaidemme etu.

–  Katsomme henkilöstövuokrausta ratkaisevalla tavalla eri linssistä. Asiakasta autetaan koko liiketoiminnan kaaren kattaen, Flod lisää.

Työvoiman rekrytoimisen lisäksi yritys on muun muassa suositellut vakuutus- ja rahoitusyhteyksiä asiakkailleen.

 

Täytyy muistaa, että Excel-rivien
takana on ihan oikeita ihmisiä

 

 

 

Henkilöstövuokraus saatetaan välillä yhdistää pätkätöihin. Mestarit Henkilöstopalvelulle määräaikaiset työsuhteet eivät ole kuitenkaan se tärkein seikka.

–  Jokaisen työntekijän elämäntilanne ja asiakkaiden tarpeet ovat tietysti erilaisia. Lähtökohtaisesti haluamme kuitenkin tarjota työtä vuoden ympäri kertaluonteisten keikkojen sijaan, Kallio kertoo.

Kuten rakennusala, myös ihmisten elämäntilanteet muuttuvat. 

–  Jos joku päättää lopettaa hommat ja siirtyä uusiin töihin tai vaikka opiskelemaan, me emme  murjota. Meidät tekee iloiseksi se, jos olemme voineet auttaa työntekijää kartuttamaan osaamistaan.

Maine kiirii työmaalla

Kallio ja Flod ovat tuttu näky työmailla, vaikka heidän työnsä ei sitä välttämättä aina edellyttäisi.

–  Työmme ei lopu siihen, kun työntekijä on aloittanut hommat jonkin asiakkaamme työmaalla. Olemalla säännöllisesti yhteydessä ihmisiin pysymme aina ajan tasalla kentän tapahtumista, Flod painottaa tiedon liikkumisen merkitystä.

–  En ainakaan äkkiseltään keksi muita alan yrittäjiä, jotka käyvät työmaalla moikkaamassa työntekijöitä ja kutsuvat näitä lounaalle kuulumisia vaihtamaan, Kallio lisää.

Työmaalla myös puskaradion merkitys on henkilöstövuokrauksessa tärkeää, kun työntekijät suosittelevat palveluja kollegoilleen.

Vaikka Mestarit itse ei numeroilla leveile, on tiettyjen avainlukujen esittely paikallaan. Yritys työllistää tällä hetkellä 165 työntekijää. Hidastumista ei ole nähtävissä: yritys tekee kasvua tällä hetkellä hurjaa 75 prosentin vuositahtia.

–  Kasvu on tietysti iloinen asia. Täytyy vain muistaa, että niiden Excel-rivien takana on ihan oikeita ihmisiä. Asiakkaita ja työntekijöitä, joiden kehitystä halutaan olla tukemassa, Kallio painottaa.

–  Olemme toki oman alamme mestareita, mutta ennen kaikkea haluamme tehdä työntekijöistämme ja asiakkaistamme sellaisia.

 

Julkaistu alun perin HS Korjausrakentamisen liitteessä ja verkossa 23.1.2019

Teksti: Joonas Ranta

Alkuperäinen julkaisu täällä.

Jaa tämä artikkeli

Lisää artikkeleita